Cine spune că Flecuștețele sunt numai “pentru acasă”?

Flecuștețe la birou
martie 25, 2018 Diana Bogdan
Diana Bogdan
In Articole
La ce sunt bune Flecustetele?

Un studiu desfășurat în 2014 de publicația americană Journal of Environmental Psychology arată că angajații care își pot personaliza biroul și care au parte de mai multă intimitate decât în openspaces sunt mai puțin predispuși la anxietate și depresie și vin cu mai mare plăcere la lucru.

După ce citiți asta, imaginați-vă că sunteți la birou și că trebuie să puneți la punct o campanie nouă sau să stabiliți un buget sau să susțineți o prezentare sau să aveți o discuție dificilă sau orice altă sarcină de lucru care vă cam sperie și copleșește. Și uitați-vă în jur, imaginați-vă masa de lucru și laptopul, pereții biroului și tot ce vedeți de obicei prin jur. Pe ce vă fixați privirea când aveți nevoie să vă adunați gândurile și să vă regăsiți energia în mijlocul zilei de lucru?

Păi, nu știm de voi, dar primul lucru la care ne-am gândit când am scroll-at prin studiul de mai sus a fost că Flecuștețele fac bine nu doar acasă, ci și în deplasare 🙂 . De fapt, oriunde noi, adulții, ne petrecem mult timp și în care există șanse mari să ne simțim singuri, copleșiți și să ni se facă dor de „ai noștri”. Și recunoașteți, de câte ori pe săptămână vi se întâmplă asta?

Așa că acum, că avem chiar și argumentația științifică, nu doar pe cea emoțională, nu mai rămâne decât să mai faceți un mic plan: ce citat alegi din toate pe care vi le-au spus cei mici? A, și unde o să-l așezați înrămat în birou? Cât să fie la îndemână când vă pregătiți pentru următoarea discuție dificilă 🙂

Comments (0)

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

two × five =